DutchSaba

Eilandsraad en bestuurscollege nemen deel aan coachingsessie

Eng Island Council And Executive Council Participate In Coaching Session

De Eilandsraad, het Bestuurscollege en het ondersteunend personeel namen op dinsdag 12 september en woensdag 13 september deel aan een programma dat zich richtte op rollen, procedures en teamwerk.

Coachingsessies als deze zijn belangrijk voor de Island Council en Executive Council om hun functioneren te verbeteren, om de tools die ze tot hun beschikking hebben beter te gebruiken”, aldus Island Registrar Akilah Levenstone.

Levenstone legde uit dat de eilandsraad en de bestuursraad, en bij uitbreiding de griffie, over veel instrumenten beschikken en dat het belangrijk is om te weten hoe je deze instrumenten het beste kunt gebruiken om de maximale resultaten te bereiken, wat ook in het belang is van Saba en zijn mensen. “Dit is de eerste keer dat we samen een coachingsessie hadden en het pakte goed uit”, zei ze.

Het tweedaagse programma werd gefaciliteerd door Jeroen van Gool, directeur van de Wethoudersvereniging, voormalig interim-griffier op Sint-Eustatius-eiland Hans Andeweg en sociaal domeinspecialist Anja Richt die op Sint-Eustatius heeft gewerkt. Van Gool heeft eerder processen op Bonaire en Sint Eustatius helpen ondersteunen.

“Het programma ging vooral over het verbeteren van teamwerk, zodat ze samen hun rol nog beter kunnen vervullen. We hebben gekeken naar wie welke rol speelt, hoe werken we in relatie tot elkaar, hoe werken procedures, hoe kunnen we effectief samenwerken en hoe kunnen we samen dingen doen die goed zijn voor Saba”, aldus Van Gool.

Het praktijkprogramma is op maat gemaakt voor Saba en richt zich specifiek op wat hiervoor belangrijk is, legt Levenstone uit. De tweedaagse sessie kwam op een goed moment, zei ze. “Onze nieuwe eilandsecretaris Bram Streppel is net begonnen en we hebben een nieuwe eilandraad die energiek is, graag een positieve impact wil maken en goed en effectief wil functioneren namens het Saba-volk.”

Voor Andeweg en Richt was de coachingsessie de start van een traject van ondersteuning van de Eilandsraad van Saba en de Burgerlijke Stand voor een periode van minimaal 6 maanden met regelmatige bezoeken aan Saba. Het programma wordt gesponsord door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Related posts

Aruba lekker goed tijdens het grote paasweekend

EA News Author

De COVID-19 pandemie ernstige financieel-economische en sociale gevolgen heeft gehad voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten,

EA News Author

25 chefs in Aruba kregen Mentor-cursus via AHATA

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message