Lokaal/ArubaDutch

BBO aan de grens heeft geen invloed op het basispakket

8 Bbo Na Frontera

Het ministerie van Economische Zaken, Handel en Industrie (DEACI) geeft aan dat de invoering van de BBO bij de grens vanaf 1 augustus 2023 geen invloed heeft op de producten in de basismand. DEACI beschouwt producten in elke categorie in hun basisvorm, zonder toegevoegde smaakstoffen of ingrediënten. Vanwege de factuurprijs, de transportkosten (door het nationale decreet betreffende de invoer van goederen) en een beperkte marge voor de groothandel en de detailhandel berekent de DEACI de prijzen voor deze producten van verschillende merken en inhoud.

Het basismandje bestaat uit de volgende 22 productcategorieën:

Basisproducten

  1. Rijst, 2. Maïsbloem, 3. Thee. Cofie, 5. Baby’s melk, 6. Babyvoeding, 7. Keukenolie, 8. Poedermelk, 9. Koffiemelk, 10. Rode bonen, droog, 11. Limabonen, droog, 12. Zwarte bonen, 13. Zalm, geconserveerd in water, 14. Sardines, geconserveerd in water, 15. Tuna, geconserveerd in water, 16. Spinazie, koud, 17. Mix Groeten, bevroren, 18. Broccoli, koud, 19. Haermout, 20. Spaghetti, 21. Bloem, 22. Melk van een lang leven in tetrapak

De DEACI publiceert de maximumprijzen om de twee weken in het officiële tijdschrift. De huidige lijst is beschikbaar in de app ‘Control di Prijs’, die u kunt downloaden van Google Play voor Android-apparaten en van de App Store voor Apple-apparaten. De inspecteurs van de DEACI met de officiële auto’s D281, D381 en D382 voeren regelmatig prijscontroles uit in de supermarkten. Naast het basismandje publiceert het DEACI-weekblad de prijsvergelijkingen “Macuto di Compras” op hun website: www.deaci.aw, en op hun Facebook-pagina “Departamento di Asunto Economico”. Het is een vergelijking van prijzen van verschillende supermarkten. Deze producten hebben geen door de overheid opgelegde maximumprijzen. De prijsvergelijking is slechts een instrument dat de consument een overzicht geeft van de prijzen van de producten in de verschillende supermarkten. De DEACI moedigt consumenten aan om de app “control di price” en de informatie op de “Macuto di Compras” te gebruiken om bewust te winkelen. Voor vragen, klachten of om onregelmatigheden te melden, kunt u de app en de vermelde telefoonnummers of e-mail gebruiken: info@deaci.aw.

Maximale prijzen

Het ministerie van Economische Zaken heeft onlangs de maximumprijzen voor de komende periode bekendgemaakt. Per 2 september 2023 zijn de prijzen vastgesteld voor verschillende producten. Als consumenten klachten hebben, kunnen zij bellen naar 5212423. De volgende publicatie van de maximumprijzen zal plaatsvinden op 16 september 2023. De aanvragen om prijsverhoging moeten vóór 8 september 2023 ter verwerking worden ingediend.

Related posts

Bonaire en ezk werken samen aan energievoorziening

EA News Author

Verschillende boetes uitgedeeld voor rijden zonder helm

EA News Author

Carlos Pourier viert 20 jaar in dienst bij het olb

EA News Author

1 comment

BBO aan de grens heeft geen invloed op het basispakket - Notisia 365 September 5, 2023 at 5:00 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message