DutchSaba

Saba Public Health Department kondigt vaccinatiecampagne aan

Departamento Di Salud Publico Di Saba Ta Anuncia Un Campana Di Vacunacion 1

Op dit moment voert de afdeling Volksgezondheid van Saba twee belangrijke vaccinatiecampagnes “ Catch-Up “ voor kinderen en volwassenen uit.

Inhaalvaccinaties verwijzen naar het vaccineren van personen die vaccinaties hebben gemist, of de vaccinaties waren niet beschikbaar als onderdeel van hun standaard vaccinatieprogramma voor jongeren. De vaccinaties worden ter beschikking gesteld door het RIVM National Immunization programma en zijn gratis tijdens deze campagnes.

Opvangcampagnes zijn belangrijk omdat ze mensen de kans geven om bescherming te krijgen die voorheen niet beschikbaar was. Tot nu toe hebben we een groot aantal registraties, maar we willen ervoor zorgen dat iedereen weet wat er beschikbaar is”, legt Tedisha Gordon, vaccinmanager voor de volksgezondheid, uit.

De twee huidige campagnes zijn voor de waterpokkenvaccinatie en de HPV-vaccinatie.

waterpokken

Het waterpokkenvaccin wordt aangeboden aan iedereen die ouder is dan 5 jaar en nog geen waterpokken heeft gehad. Dit vaccin bestaat uit twee doses die met vier tot acht weken tussen elkaar worden ingenomen.

Voor jongere kinderen is deze vaccinatie toegevoegd aan het standaard vaccinatieprogramma.

Jenneke van Bussel, verpleegkundige in de volksgezondheid, legt uit: “Het waterpokkenvirus is zeer besmettelijk, kinderen kunnen slechts een lichte ziekte krijgen, maar het kan zich ook verspreiden naar een volwassene die het niet als kind heeft gehad; volwassenen hebben het potentieel om ernstig ziek te worden, dus ik hoop dat degenen die in aanmerking komen voor het vaccin deze kans zullen aangrijpen”.

Human Papillomavirus (HPV)

De HPV-vaccinatie is beschikbaar voor jonge volwassenen, mannen en vrouwen, van 18 tot 27 jaar. Deze vaccinatie beschermt tegen 6 soorten kanker, waaronder kanker in de baarmoederhals, mond, keel, anus, vagina en penis. Op Saba werd de HPV-vaccinatie toegevoegd aan het standaardvaccinatieschema voor meisjes in 2013 en voor jongens in 2022. Er is een vrij grote populatie jonge volwassenen die momenteel in aanmerking komen voor dit belangrijke vaccin. Dit vaccin bestaat uit twee doses die zes maanden na elkaar worden toegediend.

Departamento Di Salud Publico Di Saba Ta Anuncia Un Campana Di Vacunacion 2

Related posts

Mw. mr. Frederieke Damme bezoek GHJ Curaçao en OM Aruba voor kennismaking

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 09 december 2023

EA News Author

Weersverwachting geldig tot donderdag 13 april 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message