Lokaal/ArubaDutch

Serlimar komt uit ‘surseance van betaling’ en kan zelf beslissingen nemen

Serlimar Ta Sali Di ‘Surseance Van Betaling Y Por Cuminsa Tuma Decisionnan Riba Su Mes

Aruba’s nationale bedrijf Serlimar slaagt er na 3 jaar in om uit “ surseance van betaling”  te stappen en verder te kunnen ontwikkelen als bedrijf.

Het was duidelijk dat Serlimar de astronomische schuld van 20 miljoen florins niet kon betalen. Op 8 mei 2020 riep de Raad van Toezicht en het Bestuur van Serlimar de bron van de betaling op om te voorkomen dat er een faillissement zou moeten worden verklaard. De rechtbank heeft op 19 mei 2020 een tijdelijke schorsing goedgekeurd.

In april 2022 werd een Raad van Toezicht benoemd die, ondanks het feit dat de wet op Good Corporate Governance nog niet is afgerond, alle leden van de Raad van Toezicht heeft laten screenen voordat ze werden benoemd. Door inspanningen gedurende het afgelopen jaar is het gelukt om rechters te overtuigen om de ‘surseance van betaling’ uit te breiden tot 20 mei 2022. Het is gelukt om fondsen in te zamelen om de schuldeisers te betalen. De tarieven van Serlimar moesten ook worden aangepast, en de inspanningen om de tarieven te innen werden versterkt, waardoor de financiële positie van de onderneming werd versterkt.

Een aantal andere veranderingen zijn de introductie van software om te helpen met de betaling en de incasso en de herorganisatie van de contractoren die werden overgedragen van DOW naar Serlimar na in 2015, zonder budget, wat een rampzalige financiële impact had voor Serlimar. Met het plan “Onze Aarde Ons Land” is het mogelijk om de ploegen te herplaatsen in het belang van Natuur en Landbouw, onder de DNM (Directie Natuur en Milieu) / FPNA (Fundatie Nationaal Park Arikok), BCI (Bureau City Inspector) en Santa Rosa. Dit is ook bedoeld om de kosten van Serlimar te verlagen.

op 28 augustus 2023, zal Serlimar uit haar loondienst ontsnappen en zelfstandig besluiten kunnen nemen. Dit betekent dat het bedrijf goede tekenen van herstel vertoont en op goede weg is om van al zijn schulden af te komen. Nu heeft Serlimar de kans om zichzelf te herontdekken en zich verder te ontwikkelen als bedrijf.

Eén van de punten waar minister Ursell Arends aandacht aan besteedt is de situatie van werknemers die nog steeds wachten op periodieke promoties en/of werksprekingen. Het is belangrijk dat de werkomstandigheden worden geregeld, zodat ook de motivatie van de werknemers hoog blijft. Werkers die weten hoe ze moeten vechten om de onderneming te redden.

Minister Arends feliciteert Serlimar met hun uitgebreide herstelwerk en wenst hen veel succes in de toekomst. De minister benadrukt dat het niet betekent dat je direct uit de intensive care komt om te voetballen. Maar als er ruimte is voor Serlimar om te plannen om zich te positioneren op de markt van duurzame afvalverwerking die uitsluitend binnen het kader van het beleid van het ministerie van Natuur valt.

Related posts

De Kustwacht helikopter haalt man op Klein Curaçao

EA News Author

Geslaagde 20e Female Leadership Events op Curaçao: Vrouwelijke leiders zijn niet te stoppen

EA News Author

De geschiedenis- en cultuurcyclus die ook een ruimte biedt in uw huis

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message