Lokaal/ArubaDutch

Geit en Schaap cursus is begonnen

Berben.2

Tijdens de week en het weekend achter de rug werd de cursus voor het beheer van geiten en schaapen voor commerciële doeleinden geïnitieerd. Zoals bekend is de hele stad voor dit soort wedstrijden gebouwd.

Het Departement van Landbouw, Landbouw en Visserij Santa Rosa heeft de voorbereidingen getroffen voor de tweede cursus en deze is gestart. Afgelopen donderdag was dit de eerste theoriecursus in Santa Rosa van 7 uur tot 9 uur ‘s avonds. Vervolgens volgde op zaterdag de eerste praktijkcursus op het terrein van Santa Rosa. Hier bezocht hij de afdeling fokkerij van Geit en schaap om een uitgebreide uitleg te geven door onze hoofd van de afdeling fokkerij in de persoon van de heer. Edward Berben. De praktijkcursus is van 9.00 tot 11.00 uur.

Op het terrein van Santa Rosa zelf worden verschillende mogelijkheden voor diervoeders aangetoond. Het geeft aan welke planten kunnen worden geplant om uw vee zonder problemen te voeden. Ook rekening houdend met de voedingswaarde die deze planten hebben.

Er werden verschillende kooien bezocht om de cursisten te informeren over de optimale manier van fokken. Leer wanneer een geit of schaap slecht is en wat de oplossing is. En weet of de rassen rein of onrein zijn. Bij het slachten van je geit of schaap moet je rekening houden met wat. De dieren worden wekelijks gecontroleerd om te zien of alles goed gaat. Het Lam is een voorbeeld van goede voeding en goede zorg. Dus kunnen we blijven zeggen dat deze cursus je kennis vergrendelt.

De cursus duurt tot en met 23 september, waarna alle cursisten een certificaat van succesvolle deelname ontvangen. Vanuit Santa Rosa wensen we alle cursisten veel succes en dat ze hun kennis over het fokken van geiten en shaapen voor commerciële doeleinden kunnen uitbreiden.

Berben3Berben

Related posts

Van 5 t/m 18 juni is de Eilandsraad op werkbezoek. Het bezoek bestaat uit drie delen

EA News Author

Werkbezoek directie ruimte en ontwikkeling

EA News Author

Activiteiten van de Week van de Dag van de Aarde op Saba

EA News Author

1 comment

Geit en Schaap cursus is begonnen - Notisia 365 August 28, 2023 at 6:43 pm

[…] Source link […]

Reply

Leave a Comment

Whatsapp Message