Lokaal/ArubaDutch

Peruanen op Aruba vieren 202ste jaar onafhankelijkheid van Peru Op Aruba

Peruanonan Na Aruba A Celebra 202 Ana Di Independencia Di Peru.2

Vanuit La Granja Savaneta vierden Peruaanse immigranten die op Aruba wonen de 202ste jaar van de onafhankelijkheid van Peru. Het idee van deze dag was om rond Aruba te rijden met vlaggen en de Peruaanse cultuur op Aruba te illustreren. Op deze manier vierden de Peruanen op Aruba hun onafhankelijkheidsdag.

De groep Peruanen die dit evenement organiseert, is trots en blij dat ze dit jaar veel medewerking hebben kunnen ontvangen van verschillende nationaliteiten die op Aruba wonen en van de Arubanen zelf. Volgens Nelly Ostos zijn ze blij dat ze de mogelijkheid hebben gekregen om Aruba rond te rijden in een caravana met de vlag van Peru en zo de 202ste verjaardag van de onafhankelijkheid te vieren.

Ook Fredy Yucra is een van de motoren achter dit evenement. De groep van Peruanen vertrok van La granja savaneta naar Balashi, St Cruz, Tankileendert, Tankiflip, Noord, Frans Figaroa, Palm Beach, Paseo Herencia, langs de hotels, nam de Blvd, Bushiri, seroe blanco en eindigde op Postkantoor beach. Dit is niet de eerste keer dat ze zo vieren, maar ze vieren al 10 jaar op rij hun onafhankelijkheidsdag met een rijdje rond Aruba. Op de route zijn er een aantal haltes en bij de haltes zullen er verschillende wedstrijden worden gespeeld, waarbij er verschillende prijzen zullen worden gewonnen. Op deze manier viert en herdenkt de Peruaanse gemeenschap haar onafhankelijkheidsdag.

Peruanonan Na Aruba A Celebra 202 Ana Di Independencia Di Peru 1Peruanonan Na Aruba A Celebra 202 Ana Di Independencia Di PeruPeruanonan Na Aruba A Celebra 202 Ana Di Independencia Di Peru.1

Related posts

Weersverwachting tot woensdag 01 november 2023

EA News Author

Anti-drugsoperatie verandert in zoekactie naar drenkelingen in zee

EA News Author

Premier Evelyn Wever-Croes: De regering van Aruba blijft onderhandelen met Nederland om tot een betere oplossing voor Aruba te komen

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message