Lokaal/ArubaDutch

We moeten een balans vinden en een consensus bereiken in de onderwijswereld over wat de taalrichtlijn wordt

Prome Minister Evelyn Wever Croes 2

Er wordt vaak gezegd dat onderwijs onder druk staat en dat docenten niet tevreden zijn. Premier Evelyn Wever Croes geeft toe dat het onderwijsportefeuille enigszins verschilt van de andere gebieden van de overheid. Een eenvoudige reorganisatie van het onderwijs zal niet alle problemen oplossen.

Als je kijkt naar het onderwijs in het organisatorische deel, wat DHR doet, dan is het DPS, dus er zijn niet veel departementen die de overheid hiervoor heeft, maar als er verschillende schoolbestuurders zijn, is het een groot gebied.

Wat taal in onderwijs betreft zijn er bekende uitdagingen en zorgen waar minister van Onderwijs Endy Croes aan werkt en in het landpakket heeft hij 13 veranderingen en startpunten geïdentificeerd waar aan gewerkt moet worden en toevallig is taalmanagement op dit moment de prioriteit.

Volgens de premier is hij niet van mening dat minister Endy Croes degene is die zou hebben geroepen om de Nederlandse taal te nemen en niet het papieren, maar minister Endy Croes heeft de taak om de portefeuille te beheren maar hij luistert naar zijn experts die de president helpen.

Volgens premier Evelyn Wever Croes, die persoonlijk de resultaten van de pilot scholen heeft bekeken die spraak als onderwijstaal hebben geïntroduceerd, zijn de resultaten interessant omdat jongeren die al vanaf hun kindertijd spraak hebben gehad op het moment dat ze naar de middelbare scholen gingen, veel beter presteren dan kinderen die in het Nederlands als onderwijstaal onderwezen worden.

Volgens premier Evelyn Wever Croes hebben de pilotprojecten resultaten opgeleverd en is dit in handen van minister Endy Croes die het taalbeleid ontwikkelt.
Premier Evelyn Wever Croes geeft echter toe dat toen minister Rudy Lampe wilde dat alle scholen in Nederland spraken, er een stortvloed van kritiek kwam van scholen en ouders die Nederlandse taal wilden gebruiken als onderwijstaal.

Maar met dit evenwicht in het achterhoofd moet de minister van Onderwijs tot een consensus komen over wat de taalbeheerder wordt.

Click aki bao like y share

Related posts

Laboratoriumzorg Bonaire: Een grote stap vooruit

EA News Author

Onderzoek naar studenten die niet naar Aruba terugkeren

EA News Author

Junior Ranger Camp begonnen

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message