BonaireDutch

Ondertekening onderwijs agenda Bonaire en Saba

Firmamentu Di Agenda Di Ensenansa Pa Boneiru I Saba

Op woensdag 5 juli 2023 is de onderwijsagenda met Nederland ondertekend door de openbare lichamen Bonaire en Saba. De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf, en Onderwijscommissaris Gedeputeerde Jolinda Craane en namens Saba de Onderwijscommissaris Eviton Heyliger inclusief een onderwijsdelegatie hebben de onderwijs agenda ondertekend. 

Deze onderwijsagenda heeft als voornaamste doel om bij te dragen aan beter onderwijs voor onze leerlingen. Daarnaast biedt deze onderwijsagenda ook ondersteuning voor onze leerkrachten, schoolleiders en de schoolbesturen. 

Als openbaar lichaam vinden wij het heel belangrijk dat wij onze rol goed oppakken. Er zijn een aantal onderdelen in deze onderwijsagenda waar wij als openbaar lichaam Bonaire het voortouw in hebben en op willen pakken. Een belangrijke prioriteit hierin is ervoor zorgen dat het eilandelijk taalbeleid met implementatieplan wordt aangenomen. Hierin wordt uitgegaan van het meertalige perspectief van onze leerlingen. Dit houdt in dat de schooltaalbeleidsplannen aangepast moeten worden aan het uitgangspunt van ‘meertaligheid’ en dat de leerkrachten ook wordt geschoold in het omgaan met meertaligheid van onze leerlingen.

De details van de overeenkomst worden uitgewerkt en gepubliceerd in augustus. De implementatie is met ingang van het nieuwe schooljaar 2023-2024. Dit derde onderwijsagenda is geldig tot en met schooljaar 2026-2027. 

Related posts

TCB inspireert Bonairiaanse jongeren in samenwerking met Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en de lokale kunstenaar Norwin (Nòchi) Coffie

EA News Author

Weersverwachting tot woensdag 13 march 2024

EA News Author

Aruba lekker goed tijdens het grote paasweekend

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message