SabaDutch

Project voor de bestrijding van veeteelt, positieve vooruitgang voor duurzaamheid, betrokkenheid van de gemeenschap

Proyecto Di Control Di Ganado Caminda Positivo Pa Sostenibel Compromiso Di Comunidad

Het veeteeltbeheersproject op Saba maakt aanzienlijke stappen in zijn missie om vrij rondlopend vee, voornamelijk geiten, van het eiland te verwijderen en tegelijkertijd duurzame veeteelt te bevorderen. Het project, dat in 2020 is gestart, heeft tot doel binnen een periode van drie jaar een geschatte populatie van 3.000-5.000 geiten en, indien van toepassing, andere vrijelijk roamende dieren uit te roeien. De openbare entiteit Saba is verheugd om de voortgang van het project te delen en haar plannen voor de toekomst te schetsen.

Succes van lokale jagers Sinds de implementatie van het project zijn meer dan 4000 geiten met succes verwijderd, waarvan meer dan 2700 geiten door lokale jagers zijn geëlimineerd tijdens de recente premieperiode en 1300 geiten door jagers op invasieve soorten. Deze buitengewone inspanning heeft geresulteerd in een opmerkelijke transformatie van de vegetatie van het eiland, wat de positieve impact van het geitenbestrijdingsprogramma laat zien. Vroeger dorre gebieden, zoals de zwavelmijn, Giles Quarter en Black Rocks, zijn aanzienlijk hergroeid, wat bijdraagt aan de algehele ecologische gezondheid van Saba.

Vegetatieherstel, herbebossing en openbare veiligheid
De positieve resultaten van het project gaan verder dan het herstel van de vegetatie. De herbebossing heeft

De resultaten zijn veelbelovend, met een overlevingspercentage van 100% voor nieuw geplantte bomen in het afgelopen jaar. In de komende jaren zal de overheid zich richten op het planten van inheemse bomen om bodemerosie te verminderen en de biodiversiteit van het eiland te verbeteren. Daarnaast zijn er plannen om in elk dorp fruitparken op te richten, die zullen bijdragen aan zowel de voedselproductie als de algehele schoonheid van het eiland. De aanzienlijke daling van de geitenpopulatie heeft ook de openbare veiligheid verhoogd, met minder rotsverschuivingen langs de wegen dankzij een vermindering van de erosie.

De weg naar voren: intensivering Om het project succesvol te maken, moet alle vrij rondlopend vee worden verwijderd. Dit zal voorkomen dat zich in de toekomst een nieuwe populatie roamingvee zal ontwikkelen, wat de huidige successen met betrekking tot het herstel van de vegetatie en de vermindering van erosie zou tenietdoen. De overheidsinstantie Saba zal binnenkort het afslachten van vrij verkeerend vee op Saba intensiveren. Een regeringshonder en drie aangewezen jagers zijn hiervoor aangewezen. Matthew Barnes begon onlangs als een regering jager. Julian Hassell, Charles Hassell en Brion Windfield zijn aangesteld als aangewezen jagers om bij te staan wanneer nodig.
Het team zal actief zijn in de drie aangewezen gebieden die in december 2022 zijn aangekondigd en zal ook slachten in gebieden waar vee een last is of waar de dieren schade veroorzaken of veiligheidsrisico’s creëren.

De drie aandachtsgebieden zijn:
– Well’s Bay, delen van Ladder Bay en de achterkant van Troy Hill (zone 1);
– Crispeen, Tara Ground, de Bottom Mountain en over naar Troy Hill (zone 2);
– Johnny’s Ground, Banana Gut naar de top.

Voor de aanvang van de jachtactiviteiten zullen openbare aankondigingen worden geplaatst en zal er een bordenplaat op de ingangen van jachtgebieden. De overheidsinstelling zal gedurende deze fase van het project nauw contact houden met de politie. Tijdens deze fase zal de beloningsperiode doorgaan, tenminste tot eind augustus. De lokale jagers worden ten zeerste aangemoedigd deze mogelijkheid te blijven benutten.

Related posts

Ontving Wieke Paulusma namens de Tweede Kamer de Gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie J.A. (Alfonso) Boekhoudt

EA News Author

Bonaire was gastheer van internationale partners tijdens de eerste Bonaire International Tourism Conference

EA News Author

Herstelling of vernietiging van mangrovebossen

EA News Author

1 comment

Leave a Comment

Whatsapp Message