CuracaoDutch

Volgens MFK parlementslid Ramón Yung: Accreditatie moet een mechanisme zijn om kwaliteit en zekerheid in CMC te garanderen

Mfk Ramon Yung

De parlementslid van de MFK fractie, Ramón Yung, eist de accreditatie van CMC, die dient te dienen als een mechanisme om de veiligheid van de zorg in het instituut te garanderen, maar ook als een doel.

Parlementslid Ramón Yung vraagt om onmiddellijke maatregelen voor continuïteit, kwaliteit, effectiviteit en veiligheid in de zorg. Dat is de conclusie die we trekken, na de persconferentie van het CMC-management, de persconferentie van de vakbond CBV, de persconferentie van de minister van Volksgezondheid. Javier Silvaniai inspecteur van gezondheid Prof. Sir Kevin Keeley luisterde daarna persoonlijk naar de pijn die de CMC-medewerkers ervaren.

Volgens parlementslid Ramón Yung heeft CMC de afgelopen jaren voortdurend te maken gehad met negatieve publiciteit over de slechte financiële situatie. Naast het noteren van de inhoud van het rapport, waarin wordt aangegeven dat concrete actie moet worden ondernomen om het instituut te beschermen, heeft de CFT ook in een brief aan het management van CMC aangegeven dat de regering de verantwoordelijkheid heeft genomen om concrete actie te ondernemen om de financiële situatie van het instituut te verbeteren.

In het NZA-rapport werd gesproken over een “technische mislukking” waarbij de schulden van de instelling de inkomsten overschreden. De regering heeft ook een regiegroep opgericht waaronder de CMC moet werken aan de implementatie van maatregelen om de kosten te verminderen.

Echter, CMC werknemers worden geconfronteerd met onhoudbare werksituaties. De zorgverleners klagen dat ze geen protocollen hebben die onder meer beschrijven welke procedures ze moeten toepassen wanneer ze hun werk verrichten. Ondertussen toont CMC-management aan dat ze CMC-accreditatie nodig hebben om continuïteit van zorg, kwaliteit van zorg, effectiviteit van zorg en kwaliteit van zorg te garanderen.

Het management van CMC geeft aan dat zij JCI-accreditatie moeten behalen om aan de vereisten en licenties voor CMC-operaties te voldoen. Verder toonde CMC aan dat er sprake was van een grote resistentie tegen manipulatie die zou worden opgeheven. Voor de accreditatieprocedure zijn 1200 complexe elementen nodig, waaronder de capaciteit van het personeel.

Het verslag van de parlementslid Ramón Yung over de accreditatievraag geeft aan dat de studies die zijn uitgevoerd, een klein ziekenhuis met minimaal 400 bedden aantonen, met een gemiddelde investering van €4.275 per bed.
Veel studies wijzen op de hoge kosten van accreditatie, en er zijn geen empirische studies die accreditatie kunnen bewijzen voor de verbetering en effectiviteit van zorg.

Dit komt omdat er nog steeds elementen zijn die deel uitmaken van de accreditatie, waardoor de ingewikkelde materie moeilijk kan worden onderzocht door wetenschappelijk bewijs. Uiteraard is er een relatie te zien tussen de accreditatie, bijvoorbeeld bij patiënten die terugkeren naar het ziekenhuis in geval van aandoening, maar ook bij procedureringsfouten, en tussen het personeel dat de instelling verlaat.

Volgens Ramón Yung moet accreditatie niet een doel zijn, maar eerder dienen als een instrument om de kwaliteit en veiligheid van het zorgproces te waarborgen. Het is de taak van de Inspectie om te controleren of de CMC-gemeenschap de kwaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en continuïteit van de service behoudt.

Studies tonen aan dat de meeste ziekenhuizen 5 tot 7 jaar nodig hebben om accreditatie te bereiken. Terwijl er een groot aantal NIAZ-accreditatie-opties zijn in plaats van JCI, is JCI-accreditatie duurder. NIAZ-accreditatie is een Nederlandse model accreditatie, die is aangepast aan de behoefte van de organisatie in de loop van het proces.

De parlementslid van de MFK fractie, Ramón Yung, wil de inspectie van de zorgsector uitvoeren om de kwaliteit van de zorg te controleren, en de zorg aan te bieden aan de gemeenschappen die de kwaliteit van de zorg niet op peil hebben.

Related posts

Weersverwachting tot donderdag 15 februari 2024

EA News Author

Prinses Aruba bij Miss Ambar World 2023

EA News Author

De politie vocht hard tegen ARUMIL

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message