Lokaal/ArubaDutch

Premier Evelyn Wever-Croes: Aruba opent zeegrens met Venezuela op 1 mei

Mp Bra Frontera 2

“Ik hoop dat deze beslissing de nodige verlichting brengt voor de mensen van Aruba”

Premier Evelyn Wever-Croes kondigt de gemeenschap van Aruba aan dat de zeegrens met Venezuela op 1 mei 2023 zal worden geopend. De premier gaf aan dat de voorwaarden waren vervuld en dat de nodige documentatie was ontvangen. Hij

De voorwaarden zijn erg streng en alle betrokken departementen zijn klaar om de heropening van de zeegrenzen te ondersteunen.

 

Hiermee kunnen de schepen volgens de procedure van het woord vanuit Venezuela komen. De lokale autoriteiten zullen alle benodigde informatie hebben over de Venezolaanse boot. Met deze informatie weten de autoriteiten wie er komt, welke schepen er komen en welke producten er naar Aruba worden gebracht. De bemanningsleden zullen de Barcadera vasthouden en niet uit de haven mogen gaan. In het verleden mochten de bemanningsleden hun producten binnenbrengen en verkopen, maar nu is dat niet meer mogelijk. Ze komen onder verantwoordelijkheid van een bestuurder die hun zorg zal dragen, en ze zorgen voor de winkels. Ze mogen maximaal twee dagen blijven en vervolgens terug naar Venezuela.

“Ik hoop dat dit besluit om de zeegrens te openen zal helpen om de nodige verlichting voor de mensen van Aruba te bieden. De regering zal de procedures met betrekking tot de luchtgrens volgen en de gemeenschap op de hoogte houden van alle ontwikkelingen”, aldus de premier.

Mp Bra Frontera 1Mp Bra Frontera 3

Related posts

Parlementslid drs. Shailiny Tromp-Lee: Minderheidsscharen hebben opnieuw aangetoond dat ze niet kunnen staan voor het algemeen welzijn van hun land en onze mensen

EA News Author

Tourism Corporation Bonaire ondertekent samenwerking met muzikanten van Hòfi Kultural

EA News Author

Constructief gesprek tussen Minister Weerwind en bestuurscollege

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message