PolitiekDutch

Parlementslid Arthur Dowers Niet Evelyn maar van Huffelen zal investeren in onderwijs

Dowers Arthur

Premier Evelyn Wever Croes vierde onlangs in Den Haag na het ondertekenen van de overeenkomst met Nederland voor de officiële invoering van het Landenpakket dat ernstige financiële gevolgen zal hebben voor het hele volk van Aruba.

De AVP-fractie-parlementslid Arthur Dowers laat zien dat de leider van het Europees Parlement opnieuw de mensen van Aruba niet op de eerste plaats heeft, dat er geen enkel jaar van zijn bewind is verstreken, dat zijn regering de mensen niet heeft getroffen.

We konden zien hoe blij Evelyn was in Den Haag onlangs, waar onder andere van Huffelen meldde dat er miljoenen zouden worden geïnvesteerd in de onderwijssector van ons land, iets wat een noodzaak is, nadat opnieuw een EP-regering de onderwijssector zes jaar lang volledig verwaarloosde.

Dit is echter niet nieuw, in tegenstelling tot het kabinet van Nel Oduber van het Europees Parlement van 2001 tot 2009, dat het onderwijssysteem zo verwaarloosde, dat de daken van de klassen op studenten en leraren vielen.

Badkamers die niet meer werkten, klassen met gebroken glazen en gebroken schoolkoorden die door gebrek aan onderhoud in elkaar vielen.
Daarom is het goed om te vermelden dat het kabinet van Mike Eman I en II, van 2009 tot 2017, een indrukwekkend bedrag van 55 miljoen, 555.099 duizend gulden heeft geïnvesteerd in onderwijs om ervoor te zorgen dat onze kinderen en jongeren een waardig en ontspannend onderwijs konden krijgen.

Ik heb persoonlijk verantwoordelijkheden als Minister van Onderwijs van 2001 tot 2009 gedragen en in die periode investeerde ik bijna 26 miljard florin in het repareren van scholen die door de EP-regering verloren gingen.

Een totaal van acht scholen werden in deze periode gerenoveerd voor een bedrag van 22 miljoen 725,829 duizend, scholen die praktisch in de steek waren gelaten, terwijl voor de reconstructie van de schoolkwartieren een bedrag van 2 miljoen 185 duizend florin werd geïnvesteerd, terwijl een bedrag van 1 miljoen florin werd geïnvesteerd voor de verbouwing van scholen die in slechte staat waren en die gedurende acht jaar niet werden onderhouden.

Van 2013 tot 2017 bleef het kabinet van Mike Eman met minister Hooyboer als verantwoordelijke voor onderwijs investeren in onderwijs, waarbij 14 FDA-projecten werden gefinancierd voor een bedrag van 25 miljoen, 812.471 duizend florin.

Daarnaast werd ook geïnvesteerd in fondsen bekend als “onderwijsfonds” die geld ontvingen van Nederlandse instanties en die 13 scholen hielpen om waterleidingen te vernieuwen, schoolterreinen te asfalteren, trailers te plaatsen en verschillende scholen te vernieuwen, wat leidde tot een investering van 3 miljoen 831.799 duizend florin voor een totaal van 29 miljoen 644.270 duizend florin.
In de laatste zes jaar van de regering van een andere EP-regering werd ook niet geïnvesteerd in de onderwijssector, maar in plaats daarvan werd het hele systeem door ex-minister Rudy Lampe laten draaien, waardoor onnodige problemen werden gecreëerd in plaats van te blijven investeren in de educatieve vooruitgang van onze kinderen en jongeren.

Het is een schande om te zien dat premier Evelyn blij is met het Landenpakket te hebben ondertekend, wetende dat haar twee regeringen niets hebben gedaan voor het onderwijs van onze kinderen en alleen hebben geïnvesteerd in familie en vrienden, verklaarde parlementslid Arthur Dowers.

Related posts

A.T.A.: Bezoekersresultaten voor juli 2023

EA News Author

Weersverwachting tot zaterdag 14 oktober 2023

EA News Author

Weersverwachting tot vrijdag 14 juli 2023

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message