BonaireDutch

5 Nieuwe Doping Control Officer voor ARUNADO

5 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.04

Na drie dagen intensieve training heeft ARUNADO (Anti-Dopingcommissie van het Olympisch Comité van Aruba) na zeven jaar opnieuw een nieuwe groep van vijf Doping Control Officers. Deze nieuwe groep bestaat uit 2 mannen en 3 vrouwen.

De Doping Control Officer (DCO), volgens de vereisten van de Caribbean Regional Anti-Doping Organization (RADO) en de World Anti-Doping Agency (WADA), is de enige persoon die bevoegd is om een monster (urine) van een atleet te verzamelen voor dopingcontrole. Dit is de manier om te controleren en te garanderen dat een atleet dopingvrij is en eerlijk sport beoefent, in andere woorden hij beoefent FAIR PLAY.

Een Doping Control Officer heeft de taak en verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het dopingcontroleproces plaatsvindt volgens de strenge criteria die zijn vastgelegd in de World Anti-Doping Code. Het proces bestaat uit verschillende stappen, waaronder: kennisgeving van de atleet, verzameling van het monster, voorbereiding van alle documentatie en verzending van het monster naar een geaccrediteerd laboratorium.

De drie dagen van de training bestonden uit twee delen, een theoretisch en een praktisch deel. Deze werden gegeven in een zeer prettige omgeving waarin de beginnende cursisten veel vragen stelden en veel scenario’s naar voren brachten die tijdens het dopingcontroleproces zouden kunnen optreden. Aan het einde van de derde dag moesten de cursisten een theoretisch en praktisch examen afleggen.

Alle vijf de leerlingen slaagden met zeer hoge scores, waardoor de faciliteiter zijn trots uitte over hoe goed de leerlingen scoorden. De training werd gefaciliteerd door de door Caribbean RADO geaccrediteerde Doping Control Officer met uitgebreide internationale ervaring, Angelique Koolman.

De Doping Control Officers die de training hebben afgerond zijn: Azriah Palm, Marco Dupersoy, Corina Boekhoudt, Shari-Ann Phillips en Shariënne Winterdaal (beste geslaagde). Ze ontvingen hun certificaat van de vertegenwoordigers van het Olympisch Comité van Aruba. Zulema Erasmus en de heer. Maarten Willems en ook vertegenwoordiger van Stichting Sportsubsidie Aruba, Mr. Tito van Cuba.

Het Olympisch Comité van Aruba feliciteert elke nieuwe Doping Control Officer met de mooie prestaties en wenst hen veel succes met elke dopingcontrole die ze zullen uitvoeren. Een belangrijke en waardevolle taak om sport dopingvrij te houden.

Ook bedankt Stichting Sportsubsidie Aruba voor het beschikbaar stellen van de fondsen om deze belangrijke training te organiseren. Tot slot een woord van dank aan Angelique Koolman die opnieuw een geweldig werk heeft verricht als facilitator van de Doping Control Officer’s Training.

5 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.0105 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.095 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.085 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.075 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado 15 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado5 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.025 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.035 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.055 Doping Control Officer Nobo Pa Arunado.07 1

Related posts

Geniet van Aquafest, maar vergeet je verantwoordelijkheid niet

EA News Author

Winnaars van de Bonaire en PSV winactie beleven droomreis naar Bonaire en Eindhoven!

EA News Author

Zijne Majesteit Koning Willem Alexander erkent het buitengewone vrijwilligerswerk van voorbeeldige burgers van Aruba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message