CuracaoDutch

2024 Outstanding Woman is Esmeralda Rondei-Harreman

Muhe Exselencia

Esmeralda Rondei-Harreman werd afgelopen vrijdag tijdens de 21e jaarlijkse Female Leadership Conference op Curaçao erkend als Outstanding Woman voor haar prestaties op het gebied van vrijwilligerswerk op Curaçao.
Om erkend te worden als Outstanding Woman, een rolmodel voor jongere vrouwen; moet de vrouw ouder zijn dan 60 jaar, afkomstig zijn uit het Caraïbisch gebied en het werk dat zij tijdens haar leven en carrière heeft gedaan, moet andere vrouwen ten goede komen.
Esmeralda Rondei-Harreman is een echte vrijwilligster, geboren in 1956 op Curaçao en was 10 jaar oud toen ze bij de scouting op haar eiland ging. Haar carrière in de scouting bood de mogelijkheid om veel trainingen en cursussen te doen, ze leerde alle details van de scouting kennen en het was voor haar ook de beste tijd om aan haar persoonlijke ontwikkeling te werken.
Ze staat bekend als een geweldige motivator in de meisjesscoutgroep Jeanne D’Arc, die ze nog steeds leidt.
Ze is actief lid van Jaycees International, was in 1996 voorzitter van de Dutch Caribbean Junior Chamber en heeft nu sinds 2021 een senatorschip van Jaycees International, wat betekent dat ze altijd erelid is voor haar prestaties in de organisatie.
Daarnaast was ze sinds 2015 actief als vrijwilligster bij de stichting ‘Tur ta konta’, waar jongeren geholpen worden wiskunde te begrijpen en te leren.
De afgelopen jaren heeft ze patiënten geholpen bij het doorlopen van alle verschillende specialismen in het plaatselijke ziekenhuis, het Curaçao Medical Center.
Ze maakt ook tijd om te lezen, zingen en verhalen te vertellen aan ouderen.
Haar levensfilosofie is dat haar rechterhand niet mag weten wat haar linkerhand doet

Related posts

Aantal inwoners Sint Eustatius met 89 afgenomen

EA News Author

Gezamenlijk verantwoordelijk voor een veiliger Bonaire

EA News Author

Nederland en Aruba organiseren Klimaatconferentie op Aruba

EA News Author

Leave a Comment

Whatsapp Message